четвер, 22 травня 2014 р.

Сонячний берег, золоті піски, Албена, горящі путівки Албена

Міста і райони Болгарії:

Софія
Столиця Болгарії вважається одному з найдавніших міст Європи , безліч чудових зразків церковної і історичної архітектури . Більшість екскурсій по місту починаються від стін собору Олександра Невського ( Александроневская Лавра , 1882 - 1912 рр. . ) , Побудованого на честь 200 тис. російських солдатів , полеглих в боротьбі за звільнення Болгарії від турецького панування.
Однією з найцікавіших пам'яток столиці є побудована з червоної цегли на місці римської ротонди церква Св. Георгія - найстаріший храм Софії. На внутрішній стороні купола збереглися фрески , найдавніші з яких датуються Х століттям , а зовні збережені залишки вулиць стародавньої Сердики , стародавнього Римського міста . Під готелем " Ріла " виявлені руїни римської резиденції з чудово збереглася мозаїкою.
Бяла - це адміністративний центр , знаходиться в центральній частині Болгарського Чорномор'я , в 55 км на південь від Варни і 65 км північніше Бургаса. Рельєф району - горбистий , а клімат - помірно - континентальний. Берегова лінія характеризується поєднанням скелястого берега , морських заток , великих пляжних смуг і піщаних дюн. Загальна протяжність пляжу 6244 метрів, що складає 16 % загальної протяжності пляжної смуги , що знаходиться на території Варненською області.
Місто Бяла унікальний і тим , що тут були відкриті сліди гігантського катаклізму , що знищила , на думку європейських вчених , еру динозаврів. Розташовані на околиці міста білі скелі являють собою геологічний природний музей , в якому можна простежити всі періоди розвитку земної кори.
Бяла - це центр виноградарства і туризму , традиції яких йдуть далеко з минулого. У передмісті Бяли вирощуються великі виноградні насадження. Туризм - основна галузь у розвитку Бяли . Інвестиційний інтерес до Бяла останнім часом дуже великий . Будуються переважно сучасні житлові комплекси , готелі і вілли .
Велико- Тирново
Місто - заповідник і древня столиця другого болгарського царства (1185 - 1393 рр. . ) . Царський палац , мальовничі вежі Патріарша і Балдуїна у фортеці Царьов на однойменному пагорбі , біля яких регулярно проводиться шоу " Звук і світло" , що оповідає про історію міста . Тут же знаходиться Університет ім. Кирила і Мефодія - другий за величиною в країні , а також відмінні музеї Другого Болгарського царства і Музей епохи Відродження , численні галереї мистецтв і безліч колоритних будинків у національному стилі.
Варна
Один з найдавніших міст Європи і третій за чисельністю населення місто в Болгарії. Чудові пляжі , престижні туристичні комплекси , сучасний міжнародний аеропорт , найбільший морський порт в країні , яхт- клуб і теплі мінеральні джерела Варненського регіону , перетворили місто на літню столицю країни.
Місто було засноване ще в 585 р. до н.е. греками під ім'ям Одессос , місто славиться , в першу чергу , двома комплексами римських терм - лежачі на вулиці Хан Крум відносяться до II - III століть , а терми в районі порту являє собою історичний пам'ятник IV в .
Це самий курорт великий за площею (понад 1800 га) на північному узбережжі Чорного моря. Він розташований в 18 кілометрів на північний схід від Варни , на півночі межує з селом Кранево , а на півдні - з дачною зоною « Чайка » і переливається в курорт Св. Костянтин і Олени . Над ним височіє Франгенское плато , що характеризується своєю вапняної структурою , податливою зсувів і ерозії. Це місце відоме як область з самим чистим і дрібним піском на узбережжі Чорного моря. Під час турків його називали Узункум - довгі піски.
Буйна рослинність оточує курорт , кущі та дерева в ньому численні, через що він схожий на справжній парк . Мінеральна вода , струмлива з декількох великих труб на пляжі, як і прекрасний листяний ліс , що межує з Франгенскім плато , роблять з Золотих пісків один з перлів болгарського морського берега. Будівництво, яке почалося близько 1950 року народження, триває і тепер . Більшість з алей асфальтовано , є безліч паралельних березі вуличок , невеликих готелів з парками , затоки з лівого і з правого боку курорту - улюблені куточки для туристів і відпочиваючих , що віддають перевагу усамітнення.
Чарівлива приморська село, з невеликим числом жителів , яка знаходиться в 5 км на північ від Сонячного берега і в 9 км від Несебра . Цей прекрасний курорт пропонує чудове поєднання пляжу і моря в підніжжі гори і в останні роки розвивається як сучасний напрямок для літніх відпочинків у моря . Побудовано новітні готелі та інфраструктура. Це перетворило Св. ​​Влас в переважне місце для відпочиваючих , які бажають насолоджуватися красивою горою і розважатися на пляжі.
Банско
Гірськолижний курорт Банско - один з найпопулярніших курортів у туристів , які бувають в Болгарії взимку. З усіх населених пунктів і курортних містечок Болгарії в Банско - найкращий варіант для спортивних занять , культурно- розважальної програми , відвідування екскурсій , нічних клубів , ресторанів і шопінгу. Банско рясно насичений магазинами , ресторанами , барами , і, звичайно , пронизаний безліччю трас для катання на гірських лижах.
Гірськолижний курорт Банско розташований в підставі Пірінськіх гір , безпосередньо біля схилу гори Пірін , яка володіє декількома піками , найвищий з яких Віхрен , висотою 2915 метрів.
Пампорово - це найпівденніший гірськолижний курорт в Європі і самий сонячний в Болгарії , розташований в серці мальовничих Родопских гір біля підніжжя вершини Снежанка (1 926 м) , на якій встановлена ​​телевежа , з оглядового майданчика якої відкривається чудова панорама Родопских гір .
Курорт володіє сучасною системою підйомників , а також на основних трасах встановлені снігові гармати. Гірськолижні траси курорту підійдуть і початківцям і професіоналам. Тут також все обладнано і для сноубордистів і для любителів бігових лиж.

Немає коментарів:

Дописати коментар